Alvast voor straks: voorjaar-interieurtrends 2023

Alvast voor straks: voorjaar-interieurtrends 2023

Hoewel de temperatuur nu soms nog onder het vriespunt kan duiken, staat het voorjaar straks sneller voor de deur dan je misschien verwacht. Daarom is het goed om alvast in de nieuwe interieurtrends van dit nieuwe jaargetijde te duiken. In het voorjaar van 2023 zijn we getuige van enkele interessante interieurtrends. Als het gaat om kleuren zien we dit jaar veel zachte groentinten, die een natuurlijke en rustgevende uitstraling creëren. Daarnaast zijn gouden accenten erg populair, ze voegen een luxueuze touch toe aan je interieur. Meer weten? Lees dan zeker snel door!

Beginnen met materialen

Een interieur stel je natuurlijk met verschillende aspecten samen. Met betrekking tot materialen zijn er dit voorjaar enkele unieke en interessante opties die de interieurtrends bepalen. Marmer is één van de meest populaire materialen, omdat het een luxueuze en elegante uitstraling heeft. Het kan worden gebruikt voor meubels, werkbladen, vloeren en accessoires. Het fijne? Marmer is beschikbaar in verschillende kleuren en patronen. Daarbij is marmer een duurzaam materiaal en kan jarenlang meegaan als het correct wordt onderhouden.

Naast marmer… 

Een ander interessant materiaal is rotan. Dit natuurlijke materiaal is sterk, flexibel en licht, en wordt steeds vaker gebruikt voor meubels zoals stoelen, banken en kasten. Rotan heeft een warme en organische uitstraling, en is een uitstekende keuze voor een bohemien of natuurlijke stijl. 

Schelpen zijn ook een opvallende trend in interieurontwerp. Deze unieke en organische materialen kunnen worden gebruikt voor alles, van achterwanden tot decoratieve accessoires. Schelpen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten, en kunnen een interessante en speelse touch aan een kamer toevoegen. Schelpen combineren? Probeer het in een keuken of badkamer zeker eens met koperen kranen

En de vormen dan?

Op het gebied van vormen zijn ronde vormen een belangrijke trend. Ronde vormen zorgen voor een zachte en comfortabele uitstraling, en kunnen worden gebruikt in verschillende elementen van je interieur, van meubels tot verlichting en accessoires. Denk ook zeker aan de strakke zwarte wastafelkranen. Met een ronde uitloop maak je deze iets ‘zachter’. Bovendien geven ronde vormen de illusie van meer ruimte en verbeteren ze de stroming van energie in een kamer.

Met deze en andere materialen en vormen, is het dit voorjaar 2023 een geweldige tijd om te experimenteren en je interieur te updaten met de laatste trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen