Wil jij het onderhoud aan je woning verminderen? 

Wil jij het onderhoud aan je woning verminderen? 

Voor veel huiseigenaren is het een kwelling: het jaarlijkse onderhoud dat je woning nodig heeft. Vaak is het nodig om in je vakantie een aantal dagen, zo niet weken, te besteden aan het schilderen van je huis, aan het herstellen van achterstallig onderhoud en noem het allemaal maar op. Wil jij minder werk van het onderhoud van je woning hebben, kies dan voor de juiste materialen. Wij laten je graag zien wat je kunt doen om te zorgen dat je niet om de zoveel jaar je hele woning opnieuw in de verf hoeft te zetten. Daarmee hou je je woning in topstaat en heb jij meer vakantiedagen. 

Kies voor kunststof

Gevels werden vroeger veelal bedekt met hout. Dat staat weliswaar mooi, maar het brengt een hoop onderhoud met zich mee. Je kunt daarom dit hout vervangen door kunststof gevelbekleding. Deze platen zijn gelamineerd en al in de kleur die jij graag wilt. Je hoeft ze dus enkel aan te brengen en vervolgens hoef je er vrijwel niet meer naar om te kijken. Het is hooguit eens per jaar aan te raden om even een doekje over de gevel te halen zodat het vuil eenvoudig verwijderd wordt. Daarna ziet je gevel er weer als nieuw uit en zo zal hij er ook nog vele jaren blijven uitzien. Je kunt deze platen in iedere kleur bestellen en je kunt ze ook bij de leverancier al op maat laten zagen. Laat je informeren over de mogelijkheden want er zijn vele opties om uit te kiezen. 

Vervang je boeidelen door kunststof 

Vrijwel iedere woning heeft boeidelen en deze zijn vaak lastig te bereiken. Je moet met ladders het dak op of je moet zelfs steigers gaan huren. Niet zelden wordt het onderhoud van boeidelen slecht uitgevoerd waardoor deze gaan rotten. Dat levert problemen op want deze belangrijke onderdelen zorgen dat er geen water onder je dakbedekking kan komen. Wil je zeker zijn dat dit niet gebeurt, koop dan boeidelen van kunststof. Dit is vaak de beste manier om je woning in goede staat te houden. Bovendien is kunststof ook vaak de meest voordelige optie. 

Meer kunststof nodig? 

Als je eenmaal gaat kijken naar de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kunststof, kijk dan ook eens naar kunststof dakgoten. Als je hier ook kiest voor kunststof, bespaar je jezelf een hoop werk. Een dakgoot schilderen is een hels karwei vanwege alle hoekjes en randjes, kies je voor kunststof dan kwijt je jezelf van deze arbeidsintensieve taak. Kunststof blijft vele jaren goed omdat het goed tegen alle weersinvloeden bestand is. Mocht je willen weten welk soort kunststof voor jou het beste is, dan kun je altijd een sample aanvragen bij je leverancier. Zo kun je de feel van het materiaal zelf even ervaren en dan beslissen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen