Wel of geen woonverzekering afsluiten?

Wel of geen woonverzekering afsluiten?

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar het gebeurt toch vaker dan je denkt: een woning die getroffen wordt door een overstroming, inbraak, storm of brand. Je knusse huisje waar je even daarvoor nog een onbezorgd leven in leidde kan plots veranderd zijn in een uitzichtloos slagveld. Naast emotionele schade kunnen zowel het huis zelf als de bezittingen flink beschadigd raken. Dusdanig zelfs dat het de vraag is of je hiervoor wel genoeg geld beschikbaar hebt om dit op te lossen. Het goede nieuws is dat er woonverzekeringen bestaan die deze schade dekken. En dat is een grote zorg minder. Ga er dus eens goed voor zitten om na te gaan welke woonverzekering nodig moet worden afgesloten. 

Ook deze schade kan gewoon vergoed worden

Overigens vergoedt de verzekeraar met een woonverzekering niet alleen schade die het gevolg is van toedoen van de natuur. Je kunt ook zelf in een onbewaakt ogenblik bijvoorbeeld een glas water over je net aangeschafte dure laptop gooien. Deze apparaten zijn daar doorgaans niet tegen bestand en moeten dan al gauw vervangen worden. Naast opnieuw het moeten maken van kosten door een nieuwe te kopen, kan het ook zijn dat je inkomsten misloopt wanneer je vanuit huis werkt. Kortom, een situatie als deze kan een ramp op zich zijn. Ook dan is het goed om te weten dat een woonverzekering hebben je eerste paniek om kan zetten in een bepaalde rust, doordat je weet dat de laptop vergoed zal worden. 

Kies uit deze basispakketten

Er is echt niet één woonverzekering waar je voor kunt kiezen. Er bestaan verschillende mogelijkheden. Zo ben je nooit verzekerd tegen zaken waar je toch al nooit gebruik van maakt. Grofweg heb je de keuze uit een opstalverzekering, inboedelverzekering of een combinatie van zowel de opstal- als inboedelverzekering. Vaak wordt nog gedacht dat met deze verzekeringen precies hetzelfde bedoeld wordt, maar dat is niet het geval. De opstalverzekering verzekert jouw huis en alles wat niet zonder los te monteren verwijderd kan worden. De inboedelverzekering daarentegen verzekert alle spullen die zich in je huis bevinden. Denk hierbij aan jouw mooie bank, die lekkere fauteuil en de grote eettafel waar het hele gezin dagelijks aan eet. 

Zo bereken je je premie én sluit je gelijk jouw woonverzekering af

Kies je voor je inboedelverzekering of opstalverzekering afsluiten bij Univé, dan heb je binnen no-time het gewenste pakket gevonden. Bij alle pakketten staan namelijk precies vermeld wat wel en niet verzekerd is. Mocht je er helemaal uit zijn, dan is het afsluiten van het pakket van je keuze ook zo gepiept. Je vult de postcode en het huisnummer in van het adres waar je woont en doorloopt vervolgens enkele vragen over het huis zelf. Denk aan het dak dat erop ligt en van welk materiaal de muren zijn gemaakt. Je ziet hierna gelijk het premiebedrag in beeld. Spreekt dit je aan, dan ben je nog slechts één button verwijderd van het daadwerkelijk afsluiten van de woonverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen