Wat zijn de eigenschappen van PIR isolatie?

PIR isolatie is een hittebestendige isolatie soort, waardoor het een uitstekende bescherming biedt tegen vuur en extreme temperaturen, maar het beschermt ook tegen water. PIR wordt dus vaak gebruikt in commerciële, residentiële en industriële omgevingen, omdat het een goede bescherming biedt en op die manier creëer je een veilige omgeving. PIR heeft brandvertragende eigenschappen, dus als jij je huis isoleert met PIR, hoef jij je geen zorgen te maken over brand. Je kunt je huis op meerdere manieren isoleren met PIR. Hoe en waar, lees je in dit artikel.

Waaruit bestaat PIR isolatie?

De belangrijkste ingrediënt van PIR isolatie is minerale wol of steenwol. Dit materiaal kan -indien het wordt blootgesteld aan extreme temperaturen- energie absorberen. Dat is de voornaamste reden waarom PIR een veelgebruikte isolatiesoort is, want je kunt objecten en oppervlakten goed beschermen tegen gevaarlijke omstandigheden en brand. PIR heeft een hoge dichtheid, waardoor het ook geluiddempende kwaliteiten bezit. Ondanks de hoge dichtheid kan er voldoende lucht door de vezels komen, wat zorgt voor een extra bescherming. Je kunt PIR ook nog extra behandelen met brandvertragende chemicaliën, waardoor de veiligheidsmogelijkheden nog meer verbeteren. 

PIR isolatie gebruiken voor het isoleren van je woning

PIR isolatie is zeer geschikt om je woning te isoleren. Naast dat het dus voor veel extra veiligheid zorgt dankzij de brandvertragende materialen, is het een zeer goede manier om de warmte in huis te bewaren. Je hoeft hierdoor minder te stoken, waardoor je uiteindelijk veel kunt besparen op de energiekosten. Dit werkt natuurlijk ook omgekeerd: in de winter blijft de warmte binnen, maar in de zomer blijft de warmte buiten. PIR isolatie is een van de meest milieuvriendelijkste opties die er momenteel te koop zijn. PIR is niet giftig en er wordt veel gerecycled materiaal gebruikt, wat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Je kunt je vloer, je dak en de spouwmuren isoleren met PIR. Als jij een oud, en daardoor slecht geïsoleerd huis hebt, ga je enorm besparen op je energierekening!

De voordelen van het isoleren van je dak

De meeste warmte thuis gaat verloren via het dak. Je kunt dit voorkomen, door je dak te isoleren met PIR dakisolatie. Je kunt hiervoor een speciaal isolatiebedrijf inhuren. Zij zullen dan de gaten opvullen met PIR en PIR dakplaten plaatsen. Als je een nieuwbouwwoning laat bouwen, kun je dit direct mee laten nemen in de bouw. Zo heb je er geen omkijken naar. Heb jij al een ouder huis, dan is dit echt aan te raden. Je houdt de warmte in de wintermaanden binnen en in de zomermaanden hou je het buiten. Omdat de meeste warmte normaal verloren gaat door het dak, bespaar je ontzettend op je energiekosten zodra je dak geïsoleerd is. Dit komt omdat je veel minder hoeft te stoken, omdat de meeste warmte nu in het huis blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen