3 tips voor het kiezen van de juiste bank

3 tips voor het kiezen van de juiste bank

Er gaat niets boven het comfort van thuis, genesteld op je bank na een lange dag. Maar het vinden van de perfecte bank kan een uitdaging zijn. Hoe weet je welk model te kiezen tussen honderden opties? En hoe bepaal je wat geschikt is voor jouw ruimte en interieurstijl? Lees daarom deze blog met drie tips om de juiste bank te kiezen én een bonustip zodat je die mooie nieuwe bank ook mooi kunt houden. 

Tip 1: Hou rekening met de grootte en indeling van je ruimte

Als je in een kleine ruimte woont, moet je misschien overwegen om een kleiner model te kiezen. Een grote hoekbank kan bijvoorbeeld prachtig zijn, maar als het je hele woonkamer in beslag neemt, is het misschien niet de juiste keuze. Je kunt je bank ook gebruiken als een soort ‘ruimteverdeler’. In open ruimtes kan het op de juiste manier positioneren van een bank helpen bij het definiëren van verschillende gebieden. Onthoud in elk geval dat je niet alleen rekening moet houden met de grootte van de bank, maar ook met de afmetingen van je deuropeningen en gangen. Het zou een teleurstelling zijn als je nieuwe bank niet eens je huis binnen kan komen. Of als deze precies in de ruimte past, maar je vervolgens niet meer goed de deur open kunt maken. 

Tip 2: Kies het juiste materiaal

Het materiaal van je bank hangt af van wat je mooi vindt en wat past bij jouw interieurstijl. Een leren bank kan bijvoorbeeld heel chic zijn en is een goede keuze als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Het is makkelijker schoon te maken dan stof en kan goed tegen slijtage. Stoffen banken daarentegen bieden meer variatie in kleuren en patronen, waardoor ze makkelijker aan te passen zijn aan je interieur. 

Tip 3: Kies voor comfort

Een bank kan er nog zo fantastisch uitzien, maar als deze totaal niet comfortabel is, zul je spijt krijgen van je aankoop. Probeer daarom altijd eerst de bank uit door er op te gaan zitten voordat je deze koopt. De bank moet immers comfortabel genoeg zijn om lange filmsessies of dutjes te ondersteunen. Het zou zonde zijn als je de bank amper gaat gebruiken omdat deze niet lekker zit. 

De vulling van de bank speelt een grote rol bij de hoeveelheid comfort die de bank biedt. Schuim zorgt bijvoorbeeld voor een stevigere zit, waarbij de vorm van de bank langer behouden blijft. Veren daarentegen geven een zachtere zit, wat comfortabeler is, maar wel minder steun biedt. Een combinatie van beide kan the best of both worlds bieden: comfort én vormbehoud.

Extra tip: reinig je bank regelmatig

Een vlek is gauw gemaakt op de bank. Denk bijvoorbeeld eens aan het morsen van een glas wijn of een potje nagellak. Dat is natuurlijk zonde, vooral als je de vlek niet meteen behandelt. Door je bank regelmatig te reinigen gaat je bank veel langer mee. Ook als er geen overduidelijke vlekken zijn is het goed om de bank regelmatig te reinigen met een stoomreiniger of een stofzuiger. Er gaat namelijk ongemerkt al gauw veel viezigheid tussen de bank zitten. Je kunt hiervoor ook een professioneel bedrijf inschakelen. Vaak kunnen zij zelfs je bank impregneren, waardoor je een beschermlaag op je bank hebt. Wel zo handig voor de knoeiers onder ons! 

Denk dus goed na over de bank die bij jou thuis het beste zou passen. Een bank is een aankoop die je niet heel vaak hoeft te doen. Al is dat wel afhankelijk van de kwaliteit van de bank en hoe jullie thuis met de bank omgaan. Veel succes met uitzoeken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen