Waar moet je op letten als je een appartement wilt huren?

Waar moet je op letten als je een appartement wilt huren?

Verhuizen naar een nieuw appartement kan spannend zijn. Het is echter belangrijk om niet op de zaken vooruit te lopen en de opwinding de overhand te laten krijgen. Er kunnen dingen mis zijn met een appartement die je misschien niet met het blote oog ziet. Het is dan ook belangrijk om het appartement grondig te controleren voordat je besluit het te huren. Hier zijn enkele zaken waarop je moet letten voordat je een nieuw appartement huurt.

Locatie, locatie, locatie

Voordat je een huurcontract tekent kun je een kaart van het omringende gebied kopen en hierop alle plaatsen markeren die belangrijk voor je zijn. Is er een supermarkt in de buurt? Ben je ver van je werk verwijderd? Moet je een heel eind rijden naar de sportschool? Het zijn maar enkele belangrijke factoren die een rol spelen bij je overwegingen om een woning te huren.

Controleer de stopcontacten

Veel van de dingen die we elke dag gebruiken hebben om te functioneren een stopcontact nodig, zoals telefoonopladers, keukenapparatuur, en televisies. Als je een appartement gaat bezichtigen dat je via huurstunt.nl gevonden hebt, kun je iets kleins meenemen om op elk stopcontact aan te sluiten. Zo kun je nagaan of ze allemaal werken. Test ook alle lichten in het appartement om er zeker van te zijn dat ze aan en uit gaan. Als na je intrek in het appartement blijkt dat de stopcontacten en lichten niet werken heb je misschien pech en moet je de huisbaas vragen om deze te repareren.

Praat met de buren indien mogelijk

Ook is het een goed plan om het gesprek aan te gaan met enkele andere mensen die in het complex wonen. Ze wonen er waarschijnlijk al een tijdje en weten dus hoe goed of slecht het leven er is. Vraag hen bijvoorbeeld naar eventuele zorgen die ze hadden en aanbevelingen. Ze kunnen waarschijnlijk ook commentaar leveren op het onderhoudspersoneel en hoe de verhuurder(s) in de afgelopen maanden en jaren zijn geweest. Daarnaast is het ook interessant om te weten wat voor soort mensen je buren zijn. 

Documenteer elk gebrek

Als je door een appartement loopt waarvan je denkt dat je het wilt huren, is het belangrijk om van elk gebrek foto’s te maken. Of het nu gaat om een ​​gat in de muur of een scheur in het tapijt; zorg ervoor dat je er bewijs van hebt. Heb je dit niet, dan is de kans groot dat deze schade bij je verhuizing in rekening wordt gebracht. Als je niet kunt bewijzen dat de schade er al was voordat je er introk, heb je geen houvast in het gesprek met je huurbaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen