Tijd om de buitenkant van je huis te schilderen, maar in welke kleur?

Tijd om de buitenkant van je huis te schilderen, maar in welke kleur?

Is de buitenkant van jouw huis echt aan een nieuw likje verf toe? Of wil je het misschien gewoon eens een ander kleurtje geven? Dat kan behoorlijk wat werk en tijd kosten, dus dan wil je natuurlijk wel dat je meteen voor de juiste kleur kiest. Maar welke kleur past nu het beste bij jouw huis en bij de buurt? Dat kan best een lastige vraag zijn, daarom geven we in dit artikel een aantal tips voor het vinden van de juiste kleur voor jouw buitenschilderwerk!

Controleer de voorschriften

Over het algemeen heb je geen vergunning nodig voor het schilderen van de buitenkant van een huis. Daarentegen kunnen er wel voorschriften zijn in een bepaalde buurt of wijk, waardoor jij je moet houden aan een beperkt aantal kleuren. Het is wel zo handig als je dat weet voordat je begint met schilderen. Zo kun je in ieder geval niet een verkeerde kleur kiezen. Check dit van tevoren dus even bij de gemeente, daar kun je eenvoudig de gegevens opvragen.

Kijk naar de rest van de buurt

De meest eenvoudige manier om een geschikte kleur te kiezen voor je buitenschilderwerk, is kijken naar de huizen om je heen, van de rest van de buurt. Zo weet je zeker dat de kleur of kleuren die je kiest aansluiten bij de rest van de straat en de buurt.

Wat past er bij de andere kleuren van je huis?

Naast het feit dat je natuurlijk wil dat de kleur bij de andere huizen in de buurt passen, wil je natuurlijk ook dat de nieuwe kleur past bij de andere kleuren die al in jouw huis aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de dakpannen, de gevel en de kozijnen.

Koop goede verf

Laat je een schilder komen voor je huis en brengt deze zelf verf mee, dan is dit altijd verf van hoge kwaliteit. Moet je zelf de verf kopen, dan is het wel belangrijk dat je zorgt dat je kwalitatieve verf aanschaft, zodat de nieuwe verflaag lang mooi blijft. Bij winkels zoals de Muurverffabriek vind je goede verf voor een scherpe prijs, die ook gebruikt wordt door professionals.

Kleuren die populair zijn voor buitenschilderwerk

Met de kleuren voor het buitenschilderwerk kun je in principe een hoop kanten op. De kleuren die het meest worden gebruikt zijn verschillende tinten van wit en donkergroen. Denk bijvoorbeeld aan een witte gevel met donkergroene kozijnen, een mooie en nette combinatie. Er zijn verschillende RAL kleuren wit die vaak worden gebruikt voor het buitenschilderwerk. Vooral 9010, 9001, 6009 en 7016, ofwel zuiver wit, crème wit, dennengroen of antraciet grijs zijn erg gewild voor mensen die de buitenkant van hun huis gaan schilderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen