Gemakkelijke manieren om je jacuzzi in perfecte staat te houden

Gemakkelijke manieren om je jacuzzi in perfecte staat te houden

Jacuzzi gekocht? Met deze tips voor onderhoud, zorg je ervoor dat deze lang in de beste staat blijft.

Gebruik afdekkingen voor bubbelbaden.

Een gemakkelijke manier om je jacuzzi en het water ervan schoon te houden, is door een afdekking te gebruiken. Zorg ervoor dat je het vuil wegveegt als onderdeel van je onderhoudsroutine, en je kunt een tuinslang gebruiken om langs de onderkant van de hoes te spuiten. Als je chemicaliën op de hoes gebruikt, zorg er dan voor dat je deze nergens anders gebruikt, omdat dit het water van de jacuzzi aantast. Het bijhouden van deze taak kost slechts een paar minuten van je week.

Ontsmet je spa.

De meeste professionals raden aan om chloor te gebruiken om je bubbelbad of spa te ontsmetten. Chloor doodt bacteriën en andere schadelijke stoffen in het water. Sommige mensen kunnen milde vormen van huidirritatie ervaren met chloor, en er zijn andere alternatieven op de markt. Je kunt met je jacuzzi-specialist spreken voor meer informatie over het vinden van de juiste ontsmettingsmiddelen voor jou en je behoeften.

Reinig en vervang filters.

Als je filter verstopt of vuil is of verstoppingen heeft, kan er geen water doorheen stromen en kunnen verontreinigingen niet uit je jacuzzi worden verwijderd. Verstoppingen kunnen er zelfs voor zorgen dat je filter je pomp onder druk zet. Zoek bovendien naar filters van hogere kwaliteit, deze presteren beter en gaan langer mee. Spoel je filterpatronen om de twee weken of zo vaak als nodig om deeltjes te verwijderen. De levensverwachting van je filter hangt af van het type en de kwaliteit en varieert van 6 maanden tot zelfs een paar jaar.

Ververs regelmatig je water

Doorgaans wil je je jacuzzi kopen en elke 3-4 maanden laten leeglopen en opnieuw vullen. Als je je jacuzzi vaker gebruikt dan de meeste anderen of als de waterchemie niet goed in balans is, moet je dit misschien vaker doen. Zodra je het water volledig hebt afgevoerd, wil je de jacuzzi schoon schrobben en goed desinfecteren. De jacuzzi kan dode huid, vuil en andere verontreinigingen bevatten die moeten worden verwijderd. Als je klaar bent, vul je je jacuzzi opnieuw met water.

Gebruik je jacuzzi regelmatig!

In het begin voelt je jacuzzi als een glimmend nieuw speeltje. Je gebruikt het constant en geniet van de voordelen ervan. Je organiseert waarschijnlijk ook feesten en nodigt mensen uit om samen met jou te ontspannen. Dan, naarmate de tijd verstrijkt, zal je merken dat je het steeds minder gebruikt. Het is echter belangrijk om je jacuzzi consequent te gebruiken! Het gebruik van een jacuzzi heeft niet alleen veel gezondheidsvoordelen, maar het is ook gemakkelijker om erachter te komen of er onderhoud aan je jacuzzi nodig is. Denk maar aan een lage straaldruk, mogelijke scheuren en de veiligheid van het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen