Stoere jongenskamer: vooral multifunctioneel

Stoere jongensslaapkamers

De slaapkamer is een ruimte waarin jongens veel tijd doorbrengen. Als baby, peuter en kleuter slapen en spelen ze er, en als tiener is het niet alleen een plek om te slapen maar ook te leren en te ‘chillen’. Een stoere jongenskamer moet dus zowel leuk als functioneel zijn. Wil jij de slaapkamer van je zoon (opnieuw) inrichten? Doe hier wat inspiratie op!

Een jongen droomt heerlijk weg in een stoer kinderbed

Bij het kiezen van een kinderbed komt nogal wat kijken. Wil je een wat simpeler bed, of een versie waar je nog van alles aan en bij kunt bouwen? Zoals een leuk boogtentje voor over het bed of een praktisch rekje dat uit bed vallen voorkomt (beiden handig bij (half)hoogslapers), of een tentdoek voor onder een hoger bed.

Stoere jongenskamerLekker multifunctioneel zijn vooral de Hoogslapers: als kind kunnen ze hier een tent onder bouwen, als tiener is er ruimte voor een bankje of bureau. Lagere bedden zijn echter ook behoorlijk functioneel: je kunt kiezen voor een bedla waarin je gemakkelijk spullen opbergt, of eentje die een logeerbed vormt voor vriendjes. Op zoek naar iets echt origineels kun je natuurlijk ook kiezen voor een boomhutbed in de stoere jongenskamer, wat iedere jongen in ieder geval avontuurlijk vindt!

 

Hoe stoer ook, meubels moeten ook praktisch zijn

In iedere kinder- of tienerkamer moet een eigen bureau staan. Ook voor jongens biedt dit een plek om rustig te tekenen, lezen, kleien of leren. Wil je niet om de zoveel jaar een nieuw bureau kopen als je zoon weer eens een groeispurt heeft gehad, koop dan een verstelbaar meegroeibureau.

Flexa play speeltafel mintgroenEn zo zijn er nog wel meer praktische en stoere meubels te vinden, zoals een handige speeltafel met krukjes erbij. Jongens hebben hier alle bewegingsvrijheid om lekker met bijvoorbeeld Lego te spelen. De prachtige bouwwerken die ze maken kunnen gemakkelijk op tafel blijven staan zodat deze niet op de grond in de weg staan.

 

De sfeer in een stoere jongenskamer wordt ook door accessoires bepaald!

Zodra je de grote meubels in een jongensslaapkamer gekozen hebt, blijft er natuurlijk nog ruimte over voor accessoires. Deze bepalen meestal de sfeer in de kamer, zeker als je een bepaald thema kiest.

Opbergdozen JungleWil je dat je zoon echt plezier beleeft in zijn stoere jongenskamer en er écht op zijn gemak is, dan kun je hem betrekken in de keuze van het thema. Wat vindt hij leuk: een junglekamer, een voetbalthema, een piratenkamer, of een ridder- of autothema? Je hebt bijvoorbeeld erg leuke opbergdozen- en zakken en dekbedovertrekken die bij een bepaald thema horen. Of een leuke poef of zitzak, en muurstickers om het geheel compleet te maken!

Kijk voor meer ideeën voor een stoere jongenskamer bij Kidsgigant.nl, de specialist op het gebied van kinder- en tienerkamers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen