De voor- en nadelen van een regendouche

De voor- en nadelen van een regendouche

Mocht je een luxueus gevoel willen tijdens het douchen, dan is een regendouche wel erg fijn. De grote douchekop geeft een luxe gevoel, dit gevoel doet je denken aan die heerlijke hotel douchen. Wel is een regendouche voor sommige mensen niet de meest voordelige optie, maar er zijn vaak meerdere aanbiedingen om de regendouche goedkoop te krijgen. Hier vind je fijne douches, geschikt voor iedereen. Tegenwoordig wordt de regendouche steeds voordeliger om elke consument te kunnen voorzien. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van het hebben van een regendouche.

Goede verdeling van de straal

Als je aan het douchen bent is zorgt een prettige straal voor een aangenaam gevoel. Met het hebben van een regendouche voel je al het water verdeeld over het lichaam waardoor je bijvoorbeeld goed je haar kunt wassen. De regendouche zal jou helemaal inpakken in het water waardoor je optimaal kan genieten van elke druppel water.

De hoogte van de kop

Een nadeel aan het hebben van een regendouche is de stellage ervan. Niet per se het installeren is lastig want je kunt een regendouche net als een normale douche vrij makkelijk ophangen maar de hoogte van de regendouche kan nogal bepalend zijn voor hoe fijn het is om eronder te staan. In het geval dat je een regendouche hebt die niet in de hoogte versteld kan worden is het zo dat kleinere mensen lager onder de douche staan waardoor het water nogal wat graden afkoelt voor het het lichaam heeft bereikt. De mensen die dus iets kleiner zijn zullen minder goed de warmte van de stralen voelen door de afstand van lichaam tot douchekop.

Luxe gevoel onder de douche

Een regendouche zie je vaak in luxe resorts op vakantie of in vakantiehuizen. Deze manier van douchen geeft een heerlijk hemels gevoel, het is erg fijn voor de ontspanning onder de douche en het geeft een lekker warm gevoel. Het hebben van een regendouche is vooral fijn als je net uit de kou komt. Opwarmen onder een regendouche zorgt ervoor dat je de kou kunt vergeten.

Waterverbruik stijgt de pan uit

Uit een regendouche komt zo ongeveer 25 liter water per minuut. Dat is enorm veel water voor een douchebeurt van een paar minuten. Ook heb je voor het gebruik van een regendouche een goede moderne ketel nodig. De douche moet een hoge waterdruk hebben om een fijne straal uit de douche te krijgen en niet onder een zwakkere straal komt te douchen. Buiten de waterdruk moet ook de watertemperatuur goed geregeld kunnen worden door jouw ketel. Let hier dus extra op bij het aanschaffen van een regendouche.

Haren Nat onder de douche 

Als vrouw zijnde is het vaak zo dat je even wilt douchen zonder de haren nat te maken en deze weer te moeten föhnen. Dit is voor een regendouche op een vaste hoogte niet mogelijk. In dit geval zal het haar altijd nat worden door de brede straal die uit de douche komt. Gelukkig biedt de föhn redding. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen