Met deze tips kan jij jouw lastige ruimte inrichten

Met deze tips kan jij jouw lastige ruimte inrichten

Het inrichten van een huis is natuurlijk enorm leuk. Je kunt hier volledig jouw creativiteit op los laten gaan om zo jouw perfecte woonomgeving te creëren. Sommige ruimtes zijn echter iets makkelijker in te richten dan andere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan kleine ruimtes, of ruimtes met erg smalle gedeeltes. Maar, niet getreurd: ook van deze ruimtes kan jij zeker jouw droomhuisje maken. Ben je benieuwd naar hoe je een lastige ruimte het beste kunt inrichten? Lees dan dit artikel verder.

Kies de juiste meubels

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste meubels te kiezen. Wanneer je een kleine ruimte tot je beschikking hebt, kan opbergruimte een probleem zijn. Een handige oplossing hierbij kan zijn om voor meubels te gaan die verschillende functies kunnen vervullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bed met een opbergruimte eronder of een eettafel met lades daarin. Naast opbergruimte, kan het plaatsen van grote meubels of meubels die passen ook een lastige taak zijn. Kijk dan bijvoorbeeld naar flexibele meubels, zoals een modulaire bank. Bij een modulaire bank zitten de onderdelen los van elkaar, en kan je deze dus los van elkaar in de ruimte plaatsen. Zo kan je de zitplaatsen dus los van elkaar inrichten naar de ruimte zodat alles goed past.

Lichte kleuren

Verder hebben kleuren ook een enorm effect op hoe je een ruimte beleefd. Wanneer je een kleine ruimte moet inrichten, is het bijvoorbeeld verstandig om te gaan voor lichte kleuren. Zo creëer je een gevoel van ruimte en licht. Met lichte muren, een lichte vloer en niet al te donkere meubelstukken kan je een kleine kamer een stuk minder druk en benauwd laten voelen.

Maak gebruik van de hoogte

Wanneer je met een ruimte te maken hebt die beperkt is in breedte en lengte, dan is het altijd handig om te hoogte te benutten. Plaats bijvoorbeeld planken of kasten tot aan het plafond om extra opbergruimte te creëren. Verder kun je decoratieve accenten hoog aan de muur ophangen, zodat de ruimte hoger lijkt.

Verlichting

Goede verlichting is kan een groot verschil maken in het gevoel van een ruimte. Als de ruimte bijvoorbeeld weinig natuurlijk licht heeft, kan je bijvoorbeeld kiezen voor verlichting die warm en gezellig aanvoelt. Zorg ervoor dat alle hoeken van het huis goed verlicht zijn, zodat de ruimte meer open oogt.

Minimalistische decoratie

Bij het inrichten van een lastige ruimte is het belangrijk om het niet te druk te maken. Een te druk interieur zorgt er voor dat de kamer nog kleiner zal ogen. Minimalistische decoratie kan bijvoorbeeld helpen om de ruimte rustig en overzichtelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvallend kunstwerk, in plaats van meerdere kleine decoratieve items.

Een kleine ruimte inrichten kan lastig zijn, maar dat hoeft niet! Kies bijvoorbeeld een mooie dressoir die dient als decoratiestuk en tegelijkertijd ook als een plek om spullen in op te bergen. Ga verder voor lichte kleuren, gebruik de hoogte van de ruimte, zorg voor voldoende licht en maak de ruimte niet te druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen