Met deze meubels creëer je een Ibizastijl in huis

Met deze meubels creëer je een Ibizastijl in huis

Een bohemien sfeer in huis is een van de huidige trends. Met vele meubels en decoratieve elementen in huis krijg je de relaxte en Ibizastijl in je woning. Bovendien kan je deze sfeer nabootsen door verschillende kleuren en patroontjes te gebruiken. Van beige tinten tot gestreepte opdrukken en franjes: de Ibizastijl is een toegankelijke en fijne sfeer in huis. Hieronder staan enkele meubels en decoratieve elementen die jij kunt overwegen om in huis te nemen voor een Ibiza-stijl. 

Banken en fauteuils

Een van de belangrijkste kenmerken van de Ibiza-stijl is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen. In je woning kan een bank of fauteuil sowieso niet missen. Bij het kiezen van deze meubels is het slim om te kijken naar de stoffen. Om een echte Ibiza-stijl na te bootsen, kan je kiezen voor natuurlijke materialen en texturen. Zo zijn meubels met stoffen als katoen, linnen, wol en riet perfect. Verder kan je kiezen voor zachte en comfortabele stoffen om zo ook een ontspannen sfeer van Ibiza te creëren. 

Houten meubels 

Hout is een ander belangrijk materiaal in de Ibiza-stijl. Kies voor houten meubels zoals tafels, kasten en bedden om een warme en gezellige sfeer te creëren. Natuurlijk ogende houtsoorten zoals drijfhout, teak en eiken passen dan ook goed in de bohemien stijl. Houten meubels met natuurlijke afwerkingen zoals ‘whitewash’ of ‘greywash’ zijn ook zeer geschikt. 

Decoratieve kussens en plaids

Decoratieve kussens en plaids zijn een leuke toevoeging in je woning om een Ibiza-stijl te krijgen. Kussens en plaids van stoffen als katoen, linnen, wol en riet zijn perfect. Je kan kleden neer leggen op de grond, maar het ophangen van een kleed is ook een erg leuke stylingsmanier. De kleuren en tinten wit, beige, zand en pastel roze zorgen voor een ontspannen en comfortabele sfeer. 

Rotanmeubels 

Rotanmeubels zijn een goede optie in een woning die is gecreëerd in een Ibizastijl. Rotan is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat past bij de natuurlijke en ontspannen sfeer. Zo kan je kiezen voor rieten eettafelstoelen of een rieten bijzettafeltje. Zelfs lampen in Rotan-stijl kunnen je al helpen de bohemien uitstraling te geven. 

Gordijnen

De soort gordijnen die je kiest bij de woning zegt veel over de stijl van de inrichting. Een goede optie is een vouwgordijn van Raamdecoratie.com. Tussen deze gordijnen heb je namelijk ruime keuze in kleur en model. Je kan dus de tinten kiezen die passen bij een bohemienstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen