De klamboe, een veilig gevoel en leuke sfeer

De klamboe, een veilig gevoel en leuke sfeer

In de geschiedenis van de klamboe kun je zien dat deze constructie van lakens of netten boven het bed of bank werd gebruikt om de muggen en andere beestjes tegen te houden. Tegenwoordig is dit ook nog een functie van de klamboe maar zijn er zo veel verschillende soorten dat het ook een accessoire van een ruimte geworden is.

De klamboe is jouw cocon

Het hebben van een klamboe geeft vaak een erg veilig en fijn gevoel, je hebt het gevoel dat in ieder geval beestjes en misschien wel geesten of monsters jouw bed niet in kunnen. Zo wordt jouw bed jouw veilige cocon, net als dat een rups zich inbindt voor het transformeren naar een vlinder. Jouw bed is een veilige plek maar je fijn kunt slapen, in alle rust.

Soorten klamboes in gebruik

De verschillende soorten klamboes is gegroeid sinds de jaren dat het populair werd om gewoon als decoratie te gebruiken. Zo begon het vaak met een klamboe tegen de muggen. Deze legde je dan over het gehele bed, dit was een soort visnet maar dan wit, waardoor de muggen en andere beestjes buiten de klamboe bleven. 

Een klamboe zie je ook vaak boven de bedden in warme landen waar veel beestjes zijn. 

De klamboe heeft dus verschillende vormen aangenomen. Nu kun je ook nog de visnet achtige klamboe kopen, deze is erg dun maar geeft wel een mooie look aan jouw slaapplek. Er zijn voor mooie lakens en gordijnen die je kunt kopen, in allerlei verschillende stoffen, kleuren en patronen. Je kunt het helemaal zelf bedenken welke je boven jouw bed wilt.

Klamboe in de kinderkamer

Natuurlijk is een klamboe boven een babybedje of kinderbed ook erg leuk. Jouw kind kan dan lekker rustig in zijn eigen cocon slapen. Het geeft een schattige veilige sfeer. Daarnaast kun je de klamboe ook zelf nog decoreren met leuke slingertjes of hangende ornamenten op het bed van jouw kindje nog meer sfeer te geven. 

Klamboe boven de loungeplek

Niet alleen zijn klamboes leuk om boven het bed te hangen, ook kun je met een klamboe een hele leuke afgezonderde loungeplek maken, voor jou of je kinderen. Hang de klamboe aan het plafond en zorg dat deze mooi drappeerd over de grond. In de klamboe kun je een paar kussens plaatsen op de grond of op een laag bankje en creëer je erg leuke plek om even een boekje te lezen of even te kunnen relaxen. De klamboe maakt deze plek helemaal af vanwege het knusse gevoel dat je hebt als je erin zit. 

Zelf een klamboe maken

Het maken van een klamboe is redelijk makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een ring of een andere vorm materiaal waar je de klamboe overheen kunt hangen zodat deze een vaste vorm krijgt en natuurlijk een groot genoeg lap stof. Nu kun je deze ring in het midden van de lengte van de stof vastmaken of je krijgt het gordijn / het stuk stof door de ring heen. Zo krijg je een gordijn dat bijna helemaal rond loopt. Deze kun je zo ophangen en klaar is jouw eigen gemaakte klamboe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen