3 interieurtips voor een warme en moderne uitstraling

3 interieurtips voor een warme en moderne uitstraling

Zit jij er graag letterlijk en figuurlijk warm bij in je woning? Dan stel je ongetwijfeld de kachel relatief hoog in. Niet ideaal met het oog op de huidige gas- en energieprijzen. Gelukkig is er nóg een manier om je woning warmer aan te laten voelen.

Door deze 3 tips op te volgen, geef je je woning een warme en moderne uitstraling. Zelfs als de kachel in je woning uit staat, heb je het nog naar je zin. Het interieur voelt namelijk warm aan en is volledig naar je wens.

Tip 1: ga voor warme kleuren in je interieur

Het is allereerst van belang om voor warme kleuren in je interieur te kiezen. Je kiest hierbij het beste voor kleuren die warm aanvoelen, maar die ook nog eens bij de rest van je interieur passen.

Warme kleuren zijn kleuren zoals rood, bruin en oranje. Deze tinten voelen warm aan, brengen veel gezelligheid met zich mee en zijn ook nog eens fraai in een woning te combineren. Het leuke hierbij is dat je ook nog uit heel veel tinten kunt kiezen. Leg de verschillende oranje tinten maar eens naast elkaar. Je ziet dan in één oogopslag dat een oranje muur niet zomaar een oranje muur is.

Tip 2: ga voor de juiste raamdecoratie in je woning

Als je een warm en modern interieur wilt creëren, heb je hier de juiste raamdecoratie voor nodig.

Wat de juiste raamdecoratie is, hangt uiteraard van het soort ruimte af. Feit is dat je in een warm huis het beste voor gordijnen of jaloezieën kunt kiezen. Deze soorten raamdecoratie passen perfect bij een woning met een warm interieur.

De gordijnen hang je het beste op in bijvoorbeeld de slaapkamer. Deze brengen sfeer in de ruimte en zorgen voor de gewenste privacy. Dat bereik je met bijvoorbeeld jaloezieën in mindere mate. Jaloezieën zijn echter ideaal voor in de woonkamer,vanwege de lichtinval waar je mee kunt spelen.

Tip 3: kleed je woning aan met leuke accessoires

Tot slot is het verstandig om je woning aan te kleden met leuke accessoires. Je kunt hierbij denken aan fraaie planten, aan lekkere kussens op de bank en aan een fraai vloerkleed. Deze accessoires dragen bij aan de uitstraling en zorgen voor de gewenste gezelligheid.

Met woonaccessoires kun je uiteraard alle kanten op. Het advies is om goed naar de interieurstijl te kijken, naar de huidige kleurstelling en naar je wensen. Aan de hand daarvan kies je de juiste woonaccessoires in de juiste stijl en in de juiste kleurstelling uit.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen