Een stukje Amerika voor je huis in Nederland

Een stukje Amerika voor je huis in Nederland

In de Verenigde Staten moet alles groter, beter en mooier. Zo ook wat architectuur betreft. Huizen moeten groter, ze moeten meer franje hebben. Zo is ook de veranda in het leven geroepen. Een extensie van het huis in de buitenlucht. Naast de praktische gebruiken van de veranda vinden veel Amerikanen het ook een mooi gedeelte van hun woning. In Nederland zijn we een stukje ingetogener, in het leven en in de architectuur. Een veranda komen we niet vaak tegen, ook niet bij luxere huizen. Wat maakt een veranda zo interessant voor de inwoners van de Verenigde Staten en hoe vertaalt dit zich in Nederland?

Écht Amerikaans

Het is qua architectuur dé belichaming van ‘The American Dream’, de veranda. Voor veel Amerikanen is het een levenslange droom om een mooi huis te hebben met een mooie veranda, een schommelstoel, een mooie fles whisky of wijn en een kleinkind op de knie. In sommige gevallen dit ook nog eens gepaard met een verbluffend uitzicht op de natuur van het Noord-Amerikaanse land. Meer Amerikaans dan dit wordt het niet. In Nederland is het zeker mogelijk om dit stukje Amerika te gebruiken bij je woning. Een veranda hoeft niet altijd groot te zijn en er zijn veel verschillende soorten veranda’s om te overwegen.

De vrijheid buiten

Als je overtuigd bent en ervoor kiest om een veranda te plaatsen kies je voor vrijheid buiten. Amerikaanse vrijheid. Een veranda plaatsen betekent een extra kamer voor je huis, maar dan buiten. Er zijn verschillende manieren om een veranda te bouwen, er kan gekozen worden voor een overkapping, een gedeeltelijke overkapping of geen overkapping. Het is aan jou hoeveel van buiten je binnen wilt laten op je veranda. In ieder geval geeft de veranda je de mogelijkheid om vrij te doen wat je binnen ook zou doen, maar dan buiten. Dit kan vele mooie herinneringen opleveren.

Transitie naar binnen

Er is echter een gedeelte van de veranda die we in Nederland kunnen verbeteren ten opzichte van de Amerikaanse veranda. In de Verenigde Staten wordt er weinig gebruik gemaakt van glazen schuifdeuren uit veiligheidsoverwegingen. In Nederland hebben we hier minder last van waardoor bijvoorbeeld een mooie houten veranda met glazen schuifdeur zeker een optie is. Dit maakt de transitie van buiten naar binnen een heel stuk soepeler en kan er ook binnen van de veranda buiten genoten worden. Zo kan de veranda als verlengstuk van de woonkamer gebruikt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen