Hoe richt je een kinderkamer leuk, maar praktisch in?

Hoe richt je een kinderkamer leuk, maar praktisch in?

Voor jonge ouders is het soms een dilemma hoe zij de kinderkamer het beste kunnen inrichten. Je wilt namelijk je kind een mooie, sfeervolle kamer geven, maar je weet ook dat de ruimte functioneel moet zijn; een kind kan er soms een rommeltje van maken dus de kamer moet goed schoon te houden zijn. Ook wil je dat je kind diens rust kan pakken, dus je moet ook kiezen voor de juiste gordijnen die de kamer verduisteren. Je moet dus goed weten wat er allemaal mogelijk is om een kinderkamer te maken die zowel mooi is, maar die ook mooi blijft. Vandaar dat wij een aantal handige tips voor je op een rij zullen zetten. 

Kies voor een praktische vloer

Wanneer je een kinderkamer gaat inrichten, is het belangrijk om de juiste vloer te kiezen. Kinderen kunnen ongewild sloddervossen zijn en dus is het handig om een praktische vloer te kiezen. Een praktische vloer hoeft helemaal geen lelijke vloer te zijn, sterker nog; je kunt vandaag de dag vloeren kopen die zeer functioneel zijn, maar die ook echt een lust voor het oog zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van marmoleum? Deze vloeren zijn verkrijgbaar in vele kleuren waardoor je een sfeervol geheel kunt maken van je kamer. Het voordeel van deze vloer is dat hij heel goed schoon te maken en te houden is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind vlekken maakt die nooit meer te verwijderen zijn. Dat wil immers niemand. 

Hoe kun je de kamer verduisteren? 

Wanneer een mens nog jong is, heeft het heel veel slaap nodig. Het kan voor een kind prettig zijn om in een donkere ruimte te slapen zodat het niet allerlei externe prikkels krijgt waardoor het wakker blijft liggen. Een mooi rolgordijn op maat is in dit geval ideaal. Dit rolgordijn zorgt er namelijk voor dat de lichtinval geblokkeerd wordt. Een rolgordijn is ook heel veilig, mits je zorgt dat het koordje aan de veiligheidseisen voldoet en het liefst niet binnen handbereik van het kind komt. Je kunt namelijk lange gordijnen kiezen, maar wanneer het kind groter wordt, zal hij hoe dan ook aan de gordijnen gaan trekken. Het is daarom beter om in de kinderkamer voor een sfeervol rolgordijn in een warme kleur te gaan. 

Meer inspiratie opdoen? 

Als je meer inspiratie wilt opdoen voor het inrichten van een kinderkamer, dan kun je altijd een keer naar een betere woonwinkel gaan. Deze winkels hebben ook vaak online heel veel mogelijkheden om leuke ideeën op te doen. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om even met een medewerker te overleggen over wat jullie het beste kunnen kiezen. Je zult zien dat er heel veel mogelijk is om een kinderkamer te maken die sfeervol, maar ook praktisch is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen