Handige tips voor het opbergen van je rugzak

Handige tips voor het opbergen van je rugzak

Heb jij een stel pubers in huis wonen? Grote kans dat ze hun spullen overal laten slingeren. Vooral wanneer ze de hele dag naar school zijn geweest en weer thuiskomen, gooien de meesten van hen de schooltas in de hoek en rennen naar boven om zo snel mogelijk achter de playstation of xbox te kunnen. Los van het feit dat ze misschien wel eerst huiswerk hadden moeten maken, is dit niet bepaald de manier waarop je met je spullen omgaat. De meeste ouders gaan een rugzak kopen met hun kind en betalen deze dan vervolgens ook, zodat ze er netjes bijlopen en ze geen last krijgen van hun nek, schouders of rug. Wel zo netjes dat je dan als puber ook op een normale manier met je rugzak omgaat. Omdat dit toch een probleem blijkt te zijn, hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat het opbergen van de rugzak veel makkelijker wordt.

Maak afspraken over een vaste plek

Dat we onze jas ophangen aan de kapstok is voor de meesten heel vanzelfsprekend. Alhoewel pubers ook dat soms lastig vinden, gaat dit een stuk beter dan het netjes opbergen van hun schooltas. Om dit probleem op te lossen, kun je de afspraak maken dat ze hun tas op een vaste plek neerleggen. Dit kan in de gang zijn, maar bijvoorbeeld ook bij de tafel waar ze normaal gesproken altijd huiswerk maken. Je zult zien dat wanneer je hier een aantal weken strikt op bent, dit ervan inslijt, waardoor ze hun tas tot in lengte van jaren netjes opbergen. Dit geldt niet alleen voor de schooltas, maar ook voor andere spullen zoals de telefoon, oplader, pasjeshouder en sleutels. Zo raken ze het ook niet kwijt en ligt het jou niet in de weg.

Maak een haakje aan de muur

De meeste kapstokken hebben natuurlijk wel haakjes. Toch kan het ook handig zijn om speciaal voor de schooltassen van de kids nog wat extra haakjes te maken, zodat ze er ook zelf bij kunnen. Dit kan heel gemakkelijk met een haakje met schroefdraad uit de bouwmarkt, maar je kunt het natuurlijk zo ‘fancy’ maken als je zelf wilt. Het voordeel hiervan is, dat ze altijd weten waar hun tas is en ze ook weten dat ze hem hier iedere dag keurig netjes op moeten hangen als ze klaar zijn met school of natuurlijk eerst aan de keukentafel hun huiswerk hebben gemaakt.

Spreek je kinderen aan

Hoe moeilijk kan het zijn om netjes, als je uit school komt, je rugzak op te hangen aan de kapstok of in de gang te leggen zodat deze uit het zicht is? Het is dus helemaal niet gek dat jij je kinderen hier op aanspreekt wanneer ze dit niet doen. Natuurlijk is het wel handig om hier eerst afspraken over te maken, zoals je eerder hebt kunnen lezen in dit artikel, maar is het wel zaak dat deze afspraken ook worden nagekomen. Spreek ze er dus op aan wanneer ze zich niet aan de regels houden en verbindt er desnoods consequenties aan mochten ze niet luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen