Fotobehang plakken: hoe doe je dat?

Fotobehang plakken is een erg nauwkeurige bezigheid: je moet er erg goed op letten dat de stroken precies op elkaar aansluiten. De aparte delen moeten aan de muur namelijk ook één prachtige foto vormen. Concrete tips over fotobehang plakken, lees je hieronder.

Zorg voor een gladde en schone muurFotobehang plakken

Net zoals bij ander behang is ook bij fotobehang de ondergrond erg belangrijk. Zorg er dus voor dat oude behangresten verwijderd zijn en dat eventuele oneffenheden opgevuld worden. Met als resultaat een gladde en schone muur. Daarnaast is ook een vetvrije muur van belang om een optimale hechting van het fotobehang te garanderen.

Kies het juiste behangplaksel

Gebruik altijd de lijmsoort die bij het fotobehang geadviseerd wordt. In de meeste gevallen zal dit een lijmsoort zijn die op de muur gesmeerd moet worden, maar soms is het insmeren van het behang juist van toepassing.

Fotobehang plakken: gebruik de hulpmiddelen

Om het behang perfect en egaal te plakken, bestaat fotobehangpapier uit genummerde vellen. Zo hoef je jezelf niet bezig te houden met de juiste volgorde, dat is al één zorg minder. En wanneer je dan ook nog hulplijnen door middel van een potlood, een centimeter en een waterpas tekent, ga je in ieder geval goed van start en is de kans op een naadloos resultaat groot.

Fotobehang maple leavesZorg voor overlap

Wanneer je het fotobehang daadwerkelijk gaat plakken, is het belangrijk om te zorgen voor een normale kamertemperatuur. Plak de stroken één voor één op door gebruik te maken van de hulplijnen. Begin altijd boven in een hoek en werk langzaamaan naar beneden.

Bij fotobehang is het erg belangrijk dat de stroken elkaar ietwat (zo’n 2 tot 3 mm) overlappen. Deze behangsoort zet namelijk enigszins uit na het aanbrengen van de lijm en zal dus na drogen weer iets krimpen. Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect is, is die overlap daarom erg belangrijk.

Laat het fotobehang goed drogen

Het aangebrachte fotobehang moet goed drogen. Laat de fotowand langzaam drogen op kamertemperatuur en vermijdt tocht.

Het verschil met standaard behang plakken is helemaal niet zo groot. En met bovenstaande praktische handvatten wordt fotobehang plakken ook voor jou een eitje. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen