Je vloer beschermen tegen beschadigingen door je stoelen: Zo doe je dat!

Je vloer beschermen tegen beschadigingen door je stoelen: Zo doe je dat!

Stoelen zijn natuurlijk een noodzakelijk onderdeel van je interieur, want je wil thuis lekker kunnen zitten. Vaak hebben bijna alle ruimtes in een huis wel stoelen, maar helaas zijn niet alle soorten vloeren hier even geschikt voor. Het kan namelijk zijn dat de stoelpoten na verloop van tijd wat scherp worden als ze vaak verschoven worden, waardoor de vloer kan beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan krassen en lelijke strepen die kunnen ontstaan door het constant schuiven van stoelen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om jouw vloer te beschermen tegen het effect van de stoelpoten en ook de stoelen zelf mooi te houden. Hoe je dat doet, vertellen we je in dit artikel!

Je stoelpoten voorzien van stoelpootdoppen

Stoelpootdoppen zijn dopjes die je op de onderkant van de stoelpoten van je stoelen kunt zetten. Deze dopjes beschermen zowel de poten van de stoel als de vloer die eronder zit. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kans op beschadigingen kleiner is, maar ook dat het schuiven met stoelen minder herrie maakt. In sommige gevallen is dat ook wel zo prettig, bijvoorbeeld voor plastic tuinstoelen die soms enorm veel geluid maken bij het verschuiven. Er zijn diverse stoelpootdoppen te vinden bij de bouwmarkt. Welke soort je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van wat voor soort vloer je hebt en wat voor stoelen je hebt. Ze moeten immers ook om de poten van je stoelen passen. 

  • Houten vloer: Voor een houten vloer raden we je aan om gebruik te maken van doppen van vilt, omdat deze doppen mooi over de vloer glijden. 
  • Tapijt of vloerbedekking: Bij tapijt of vloerbedekking kun je beter voor een gladde soort doppen kiezen, zoals teflon of metaal. Anders kan het voorkomen dat de doppen in het tapijt blijven haken. 
  • Een gladde vloer: Heb je een gladde vloer, bijvoorbeeld van leisteen of marmer, dan kun je het beste kiezen voor anti-slip voetjes. Deze vloeren zijn namelijk erg gevoelig voor krassen. Een zacht materiaal is dus de beste keuze. 
  • Een ruwe vloer: Heb je juist een ruwe vloer thuis, bijvoorbeeld van beton of natuursteen, dan kun je het beste kiezen voor rubber beschermvoetjes. 

Viltjes voor onder je stoelen

Ben je op zoek naar een eenvoudigere en goedkopere oplossing om je vloer te beschermen en geluidsoverlast van je stoelen tegen te gaan? Kies dan voor viltjes voor stoelen. Deze kun je makkelijk onder de stoelpoten plakken en ze zorgen ervoor dat de onderkant van de stoelpoten geen scherpe randen heeft en zachter is voor de vloer. Het is ook een ideale oplossing als je een stoel hebt die wiebelt omdat de poten een beetje ongelijk zijn. Je kunt viltjes kopen bij de supermarkt, bouwmarkt of een woonwinkel zoals HEMA of Xenos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen