Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only abonnement

Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only abonnement

Is het bijna tijd om jouw mobiele abonnement te verlengen of wil je graag overstappen van provider? Dan heb je de keuze uit een sim only abonnement of een abonnement waar je een toestel bij krijgt. Aangezien de meeste abonnementen slechts 1 of 2 jaar lopen, is de kans groot dat je toestel na afloop nog prima werkt. In dat geval kun je het over laten gaan op een sim only. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een sim only abonnement? Dat vertellen we je in dit artikel!

De voordelen van een sim only abonnement 

Een sim only abonnement houdt in dat je alleen betaalt voor de data en belminuten die je wil gebruiken. Je krijgt geen toestel bij je abonnement en hoeft deze dus ook niet af te betalen in het maandbedrag. Het grootste voordeel van een sim only is dus dat je lagere maandelijkse kosten hebt dan bij een abonnement met een toestel. Voor een abonnement met toestel betaal je al snel minimaal 40 euro per maand, wat zelfs kan oplopen tot 60 of 70 euro per maand, terwijl je voor een sim only gemiddeld tussen de 10 en 20 euro betaalt. Een ander voordeel is dat je een sim only abonnement altijd maandelijks op kunt zeggen. Je zit er dus nooit voor 1 of 2 jaar aan vast. Dat is bij een abonnement met telefoon natuurlijk wel, aangezien je de telefoon af moet betalen. Een sim only abonnement kan ook iedere maand aangepast worden, bijvoorbeeld als je toch meer of minder data of belminuten nodig hebt. 

De nadelen van een sim only abonnement 

Alles heeft natuurlijk voor- en nadelen, dus dat geldt ook voor een sim only abonnement. Ten eerste komen de kosten voor een nieuwe telefoon uiteraard geheel bij jou te liggen als jouw oude telefoon het uiteindelijk toch begeeft. Je zult het bedrag voor die nieuwe telefoon ook in één keer neer moeten leggen, in plaats van dat je hem per maand afbetaalt. Als je graag een betere, hippe telefoon wil, kun je er dus op rekenen dat je minimaal 1000 euro zult moeten betalen. Met een sim only kun je dus beter voor een goedkope smartphone gaan. Daarnaast moet jouw oude telefoon wel simlockvrij zijn om hem te kunnen gebruiken met je sim only abonnement, want je krijgt een nieuwe simkaart. Mocht je huidige telefoon kapot gaan en gerepareerd moeten worden, dan ontvang je ook geen extra service vanuit jouw provider, zoals een leentoestel. Een ander nadeel is dat je meer betaalt voor snel internet dan bij een abonnement met toestel. Je betaalt in veel gevallen extra om gebruik te kunnen maken van het snelle 5G netwerk. Ten slotte wordt de prijs van jouw sim only ineens een stuk hoger als je buiten je belbundel gaat. Dat kan een nadeel zijn als je lekker naast je opzetzwembad zit en toch goed wil kunnen internetten! 

Conclusie: Sim only of abonnement met toestel?

Wat de beste keuze is, hangt compleet af van jouw situatie en hoe jij jouw telefoon gebruikt. Wil je het liefst iedere twee jaar de nieuwste telefoon, dan kun je het beste kiezen voor een abonnement met toestel en de nieuwe telefoon per maand afbetalen. Maakt het je niet zoveel uit welke telefoon je hebt en betaal je liever wat minder per maand? Dan is een sim only abonnement juist ideaal voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen