Buitendouche – kopen, installeren en genieten!

Buitendouche - kopen, installeren en genieten!

We douchen steeds vaker buiten en daar heb je wel een goede buitendouche voor nodig. Als je nog twijfelt over het kopen en het installeren van een buitendouche adviseren we je om snel verder te lezen, want wij vertellen wat zoal de voordelen van een buitendouche zijn. Het staat in ieder geval buiten kijf dat je er een hoop plezier aan kunt beleven. Niet alleen als je op de warme dagen even onder een koude douche wilt springen, maar ook als je een hot tub, jacuzzi of zwembad buiten in je tuin hebt staan!

Buitendouche voor op de warme dagen

Je zit uitgeput op de bank terwijl de temperatuur in huis en in de tuin flink oploopt. Je smelt weg onder een parasol of de airco in je woonkamer heeft de grootste moeite om de temperatuur tot een lekker niveau te verlagen. Dus je zoekt verkoeling! Met een buitendouche ren je gewoon even naar buiten en stap je onder een koude tot lauwe douche. Na deze korte sessie ben je weer fris en kun je er weer even tegenaan!

Buitendouche in combinatie met een zwembad of een jacuzzi

Heb je een hot tub, een jacuzzi of een zwembad in je tuin? Dan is een buitendouche een serieuze optie. Wanneer je bent ingesmeerd met zonnebrandolie of met je blote voeten over viezigheid loopt, is de kans groot dat het water van je sauna, jacuzzi of zwembad vervuilt raakt. Dat is in principe geen ramp, want deze apparaten hebben in de basis een goed zuiveringssysteem. Maar houdt er wel rekening mee dat de apparaten en met name de filters en zuiveringssystemen dan harder moeten werken om het water fris en schoon te houden. Met een buitendouche kun je jezelf even opfrissen voordat je aan je ontspanningssessie begint.

Daarnaast is het heel goed voor het lichaam en dan vooral voor de bloedcirculatie dat je na een sessie in de sauna even onder een koude douche stapt. Dus nog een belangrijke reden om een buitendouche te kopen en te installeren. 

Buitendouche - kopen, installeren en genieten!

Waar zet je de buitendouche neer?

De buitendouche zet je logischerwijs meer in de tuin, maar dan heb je een paar uitdagingen. Heb je een vrije inkijk en kunnen je buren praktisch meegenieten als je onder de douche staat? Dan moet je dus naar een plekje zoeken of voor een variant kiezen waardoor je ook privacy hebt. Zeker als je naakt wilt douchen! Het hoeft natuurlijk niet als je jezelf naakt comfortabel voelt, maar het is wel zo prettig dat je privacy hebt. Dat kun je op verschillende manieren realiseren. Daarnaast is het belangrijk om een buitendouche vlakbij een jacuzzi, zwembad of een sauna neer te zetten als je van deze apparaten gebruik maakt. Voor een frisse douche tijdens een warme zomerdag is het iets minder relevant waar de buitendouche komt te staan.

Stabiele ondergrond is essentieel

De ondergrond is iets waar je goed over na moet denken. Heb je gladde tegels liggen? Dan is het niet handig om hierop te douchen. Het gevaar dat je uitglijdt is namelijk aanzienlijk. Je kunt dit eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld antislipmatten neer te leggen of je vervangt je tegels voor tegels met een ruwer oppervlakte. Heb je al ruwe tegels liggen? Dan hoef je verder weinig te doen. Deze zijn prima geschikt als ondergrond voor een buitendouche. Let er wel op dat ze iets schuin aflopen, zodat het water ook makkelijk weg kan.

Hoe duur is een buitendouche?

Een ander leuk voordeel van een buitendouche is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Er zijn al goedkopere buitendouches voor slechts enkele tientjes tot aan volledig aangeklede douchecabines die je in de tuin kunt plaatsen. Je hebt hier genoeg keuze in. Ben je een beetje handig en vind je het een sport om zelf een mooie buitendouche in elkaar te knutselen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt op internet genoeg inspiratie vinden en de materialen die je nodig hebt kun je bij iedere webshop in bouwmaterialen of bouwmarkten kopen.

Is het installeren van een buitendouche moeilijk?

Dat ligt aan de variant die je koopt. Bij een bouwmarkt of een internetwinkel koop je vaak complete pakketten en wat luxueuzere buitendouches die je dan ook het beste door een loodgieter kunt laten aansluiten. Dan weet je ook zeker dat de klus goed gebeurt. Bij goedkopere varianten kun je de douche vaak aansluiten op een tuinslang. Dat is natuurlijk heel eenvoudig en ook nog eens de goedkoopste methode om van een buitendouche te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen