5 redenen om een professioneel verhuisbedrijf in te huren bij een zorgverhuizing

5 redenen om een professioneel verhuisbedrijf in te huren bij een zorgverhuizing

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis en dat geldt extra voor een verhuizing naar een verzorgingstehuis. Er komt veel kijken bij een dergelijke verhuizing omdat mensen op leeftijd in de loop van de jaren vaak veel spullen hebben verzameld. Vaak is alles meeverhuizen naar het verzorgingstehuis geen optie, waardoor de verhuizing emotioneel nog zwaarder wordt omdat van een hoop spullen afscheid moet worden genomen. 

Om een zorgverhuizing toch zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het verstandig dit te laten doen door een professioneel verhuisbedrijf. In dit blog daarom vijf redenen om een verhuisbedrijf in te huren voor dit type verhuizing. 

Ervaring voorkomt ongemak

Een gespecialiseerd verhuisbedrijf voor een zorgverhuizing hebben vaak ruime ervaring met het verhuizen van ouderen naar verzorgingstehuizen. Door al deze ervaring weten de verhuizers precies hoe ze uw verhuizing aan moeten pakken, zonder dat hierbij tegen moeilijkheden aangelopen wordt. Voor u betekent dit een soepele verhuizing die zo snel mogelijk verloopt. Dat is prettig, want de periode rondom de verhuizing is al druk genoeg, waardoor u waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk over bent. 

Gespecialiseerde trainingen zorgen voor een soepele verhuizing

Verhuisbedrijven met personeel speciaal voor zorgverhuizingen zijn hier ook speciaal voor getraind. Dit, omdat een zorgverhuizing toch nét anders is dan een reguliere verhuizing. Zo kan het zijn dat er medische apparatuur verhuist moet worden die speciale aandacht vereist. Ook is privacy vaak extra belangrijk bij het verhuizen van senioren van, of naar een verzorgingstehuis. Dit lijken wellicht vanzelfsprekende dingen, maar dit zijn ze niet. Vind u dit ook belangrijke dingen en heeft u bijvoorbeeld een speciaal bed in verband met uw ouderdom of lichamelijke beperkingen? Dan is dat een goede reden om hiervoor gespecialiseerde verhuizers in te huren.

Een verhuisplanning afgestemd op uw agenda

Een ander belangrijk aspect van gespecialiseerde zorgverhuizers is het feit dat ze de verhuisplanning afstemmen op uw agenda en wensen. Deze verhuisbedrijven hebben geen negen tot vijf instelling, waardoor het voor u ook mogelijk is om bijvoorbeeld in de avond of in het weekend te verhuizen. Zo wordt de verhuizing weer een stukje makkelijker en aangenamer gemaakt. 

Volledig verzekerd

Wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt bent u verzekerd tegen eventuele schade die ontstaat tijdens het verhuizen. Toegegeven: als er inboedel beschadigd raakt waar u emotioneel erg aan gehecht bent, is dit natuurlijk niet met geld te compenseren, maar voor alle overige inboedel is het prettig te weten dat dit eventueel wordt vergoed wanneer het stuk gaat. En voor wat betreft de emotionele waarde van uw spullen: ook dan is het aan te raden om verhuizers in te huren, omdat de kans aanzienlijk kleiner is dat er schade ontstaat. Dit komt omdat de verhuizers over alle nodige apparatuur beschikken die het veiliger maakt. Denk bijvoorbeeld aan steekkarren en een verhuislift. 

Snel en efficiënt verhuist 

Niet alleen zorgen deze spullen ervoor dat de kans op schade kleiner wordt, het zorgt er bovendien voor dat de verhuizing sneller en soepeler verloopt. Zo zit u niet onnodig lang in de verhuizing en verhuisdozen, maar kunt u snel uw nieuwe huis een thuis maken. 

Conclusie

Staat u een zorgverhuizing te wachten? Dan heeft u van ons zojuist vijf goede redenen gekregen om hiervoor een professionele verhuizer in te schakelen: ze zijn ervaren en gespecialiseerd, u bent verzekerd, u kunt snel en efficiënt worden verhuisd en, tot slot, de verhuizing wordt afgestemd op uw planning! Wilt u zelf ook spullen verhuizen? Dan raden we u aan deze verhuistips eens door te nemen, zodat uw verhuizing helemaal soepel verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen