4 tips om jouw iPhone 14 Pro Max goed te gebruiken

4 tips om jouw iPhone 14 Pro Max goed te gebruiken

Heb je net jouw gloednieuwe iPhone 14 Pro Max binnen en wil je graag weten wat je er allemaal mee kunt? Smartphones worden vandaag de dag steeds krachtiger, maar daardoor ook ingewikkelder. Soms is het niet meer zo makkelijk om uit te vinden wat voor functies een telefoon allemaal wel niet heeft. Zeker als dit je eerste iPhone is, zal het wel even wennen zijn om met iOS te werken en dus al die mooie functies uit te vinden. Of je nu een nieuwe iPhone gebruiker bent of een trouwe Apple fan, in dit artikel zetten we 5 tips voor op een rij om jouw nieuwe iPhone 14 Pro Max goed te gebruiken!

1. Het Always On scherm 

Heb je eindelijk geld gespaard om de nieuwe iPhone te kopen of heb je gekozen voor een iPhone 14 Pro Max abonnement? Dan wist je waarschijnlijk al dat de iPhone 14 Pro de eerste telefoon van Apple is die beschikt over een Always On scherm. Dit betekent dus dat jij jouw scherm altijd aan kunt laten staan als je dat wil. Wil je dat liever niet, dan kun je deze functie ook gewoon uitschakelen, bijvoorbeeld om de batterij van je telefoon te sparen. Dit kun je bij de instellingen doen onder ‘scherm en helderheid’. Als je hier naar beneden scrollt, kun je deze functie uitschakelen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw toegangsscherm te dimmen, zodat je het scherm aan kunt laten staan maar niet constant af wordt geleid. Deze functie vind je ook in de instellingen. Ga naar ‘Focus’, vervolgens naar ‘Niet storen’ en dan naar ‘Opties’. Selecteer vervolgens ‘Dim Toegangsscherm’. 

2. De Dynamic Island van de iPhone 14 Pro 

De meest opvallende nieuwe functie van de iPhone 14 Pro is de Dynamic Island. Hierop kun je allerlei meldingen laten weergeven. Als je op een melding drukt, kom je meteen in de app terecht waar de melding van afkomstig is. Houdt je de melding ingedrukt, dan krijg je een aantal opties om op de melding toe te passen. Dit is eigenlijk wat je ook met een normaal app-icoontje kunt doen. Vind je een animatie van de Dynamic Island irritant, dan kun je deze simpelweg naar links swipen en verdwijnt deze. Je kunt hem vervolgens weer makkelijk terughalen door naar rechts te swipen, mocht je dit willen. Er zijn ook een aantal apps die speciale functies hebben voor de Dynamic Island. 

3. Makkelijk een wifi wachtwoord delen 

Vind jij het ook zo vervelend dat je iedere keer je wifi wachtwoord weer op moet gaan zoeken als iemand erom vraagt bij jou thuis? Als je al eerder een iPhone hebt gehad, weet je dat het nooit makkelijk is geweest om op je telefoon het wifi wachtwoord te checken van het netwerk waarmee je verbonden bent. Gelukkig is dit bij de iPhone 14 Pro een stuk eenvoudiger gemaakt. Je gaat naar instellingen en dan naar ‘Wifi’. Hier kun je op de ‘i’ naast het netwerk waar het om gaat drukken en vervolgens op het wachtwoord en krijg je het wifi-wachtwoord gewoon te zien. Wel zo handig als je bezoek hebt die om het wifi-wachtwoord vraagt!

4. De camera en Action Modus op de iPhone 14 Pro 

De iPhone 14 Pro Max heeft ook een nieuwe functie voor de camera, namelijk de Action Modus. Deze functie zorgt ervoor dat jouw beeld stabieler blijft als je aan het rennen of springen bent of op een andere manier veel beweegt tijdens het filmen of maken van foto’s. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen