4 tips om je bedrijf groener te maken

4 tips om je bedrijf groener te maken

Vanuit consumenten komt er steeds meer druk om als bedrijf duurzaam te zijn. Veel ondernemers willen zelf ook echter er alles aan doen om hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Daardoor kiezen ze ervoor om hun bedrijf groener te maken. Maar wat kun je precies doen om dit voor elkaar te krijgen? In deze blog leer je over de verschillende tips waarmee je binnen mum van tijd een klimaatvriendelijk bedrijf wordt. Lees dus snel verder om deze adviezen toe te passen.

Laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen

Het eerste wat je kunt doen om je bedrijf groener te maken is door laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen. Als bedrijf is het belangrijk om je werknemers en klanten aan te sporen om op een zo milieubewuste wijze van A naar B te komen. Laadpalen zijn een extra manier om hen te motiveren, doordat ze nooit meer hoeven te tanken en hier geen tijd meer aan kwijt zijn. Door hun auto met de laadpaal te verbinden hebben ze namelijk een volle batterij gekregen. Het is daarom slim om een expert van een bedrijf als Samenstromen een of meerdere laadpalen te installeren.

Zonnepanelen laten installeren

Ten tweede is het raadzaam om zonnepanelen op je bedrijfspand te laten installeren. Zonne-energie kan je afhankelijkheid van traditionele elektriciteitsbronnen verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Door te investeren in zonne-energie kun je je ecologische voetafdruk verkleinen en duurzamer worden. Zonne-energie biedt bedrijven ook een economische oplossing, omdat de energie die wordt opgewekt met de panelen kan worden gebruikt om de kosten voor het runnen van je bedrijf direct te compenseren.

Doe aan recyclen

Verder kan recycling je bedrijf groener maken door de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt te verminderen. Recycling vermindert ook de hoeveelheid energie en grondstoffen die nodig zijn om nieuwe producten te maken van grondstoffen, waardoor het productieproces efficiënter en duurzamer wordt. Dit helpt de koolstofuitstoot te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te behouden. Daarnaast kan het hergebruiken van materialen zoals kartonnen dozen of plastic zakken helpen om verpakkingsafval te minimaliseren.

Geef de voorkeur aan videobellen

Tot slot kun je je bedrijf groener maken door voor zakelijke vergaderingen de voorkeur te geven aan videobellen boven reizen. Dit komt doordat de CO2-uitstoot die gepaard gaat met reizen te ineens volledig wegvalt. Videogesprekken zorgen ook voor een efficiënter gebruik van tijd en middelen, omdat werknemers geen tijd en geld hoeven te besteden aan vervoer, accommodatie, etc. Bovendien vermindert het gebruik van videoconferentie tools ook de papierverspilling die gepaard gaat met het afdrukken van documenten voor persoonlijke vergaderingen. In het algemeen kan het opnemen van videogesprekken in je bedrijfsactiviteiten je helpen om je impact op het milieu te verminderen, terwijl je toch dezelfde resultaten bereikt als bij een persoonlijke vergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen