3 belangrijke afwegingen bij het samenstellen van een top douche

3 belangrijke afwegingen bij het samenstellen van een top douche

De douche is een van de belangrijkste onderdelen van het huis. De gemiddelde Nederlander doucht 5 keer per week. Je brengt dus flink wat tijd door onder een douchekop. Het is dan ook fijn als je een mooi samengestelde douche hebt. Dat is niet altijd makkelijk. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden. Hier zijn de 3 belangrijkste afwegingen die je moet maken bij het samenstellen van een top douche.

De douchekop

De manier waarop het water uit een douchekop komt, is een belangrijke afweging die je moet nemen. Heb je een voorkeur of maakt het niet zoveel uit? Er zijn verschillende soorten douchekoppen. Een regendouche zorgt bijvoorbeeld voor extra comfort. Je hebt ook douchekoppen met een massage straal, en een douchekop met LED verlichting. Deze is verlicht op het moment dat er water doorheen stroomt. Er bestaan ook waterbesparende douchekoppen die ervoor zorgen dat er minder water per minuut wordt doorgelaten. Deze douchekoppen zijn weer voor mensen die meer op het budget willen letten. Uiteraard heb je ook nog de normale douchekoppen. Een regendouche is het comfortabelste, maar laat ook het meeste water per minuut door. Kijk dus goed naar je situatie en hoeveel waarde je hecht aan jouw douchebeurt. 

Doucheruimte 

Bij het samenstellen van een douche moet je de beschikbare ruimte in acht nemen. Een inloopdouche is op het moment erg populair, maar dit neemt ook veel ruimte in beslag. Als je weinig ruimte hebt, kun je beter kiezen voor een douchecabine. Dit neemt een stuk minder ruimte in beslag, maar biedt ook een stuk minder ruimte tijdens het douchen. Douche je graag met iemand samen om water te besparen of omdat het simpelweg gewoon gezellig is, dan kun je weer beter kiezen voor een inloop douche. Een ander voordeel van een douchecabine is dat ze 100% waterdicht zijn. 

Douchewand

Een douche moet waterdicht zijn. Zeker als het gaat om de wand die aan de vaste muur bevestigd is. Kies daarom ook voor een wand dat bestaat uit goed materiaal. Ga hier zeker niet op bezuinigen, want waterschade is niet goedkoop. Er zijn waterdichte materialen die als wandbekleding en douchebodem gebruikt kunnen worden. Het kan als volledig naadloze wand aangelegd, worden waardoor er geen openingen of naden te zien zijn.  Glazen wanden zijn tegenwoordig ook erg populair. Dit geeft een ruimtelijk effect, doordat je als het ware door de douche heen kunt kijken. Ook kun je glas in allerlei kleuren krijgen, waardoor je jouw eigen stijl helemaal terug kunt laten komen.  Welke douche kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen