Zo bespaar je op de kosten van jouw nieuwe keuken

Zo bespaar je op de kosten van jouw nieuwe keuken

Wie verlangt er niet naar een nieuwe keuken? Helaas is de prijs vaak een van de redenen dat we het aanschaffen ervan uitstellen. In dit artikel bekijken we een aantal manieren om flink te besparen op het kopen van een nieuwe keuken, zodat jouw droomkeuken binnenkort werkelijkheid wordt.

Kies voor de juiste aanbieder

Het eerste waar je op kunt besparen bij het kopen van een nieuwe keuken, is het kiezen van de juiste aanbieder. Er zijn namelijk bedrijven te vinden die kwaliteit leveren tegen een scherpe prijs, zodat je op een simpele manier een hoop geld overhoudt. Bekijk bijvoorbeeld de beoordelingen van een aanbieder op onafhankelijke sites zoals Trustpilot en de 5sterrenspecialist, om erachter te komen of het bedrijf daadwerkelijk kwaliteit levert. 

Een nieuwe keuken kopen bij een bedrijf met een groot aanbod van keukens, maakt het ook een stuk eenvoudiger om een keuken te vinden die past binnen jouw budget en toch voldoet aan je wensen. Dit voorkomt dat je talloze showrooms moet bezoeken, wat uiteindelijk ook extra geld kost. Het is meteen een goede manier om erachter te komen naar wat voor keuken je op zoek bent. 

Ga voor een Duitse keuken

Een andere manier om jouw droomkeuken te vinden voor de beste prijs, is door te kiezen voor een Duitse keuken. Duitsland staat namelijk bekend om het produceren van kwalitatieve keukens voor een goedkope prijs. Doordat Duitsland aan Nederland grenst, zijn er Nederlandse aanbieders die deze Duitse keukens aanbieden voor dezelfde “Duitse” prijs. Ook deze Duitse keukens zijn er in tal van stijlen, van modern tot industrieel en klassiek.

Koop een showmodel

Een andere manier om een keuken te kopen voor minder geld, is door te kiezen voor een showmodel. Hoewel het misschien niet zo aantrekkelijk klinkt als een nieuwe keuken, zijn showroomkeukens in feite amper gebruikt. Het is een slimme manier om meer waar te ontvangen voor hetzelfde geld. Net zoals bij iedere andere keuken is het belangrijk om de ruimte van tevoren goed op te meten, zodat je zeker weet dat jouw nieuwe keuken ook daadwerkelijk past. Een bijkomend voordeel is dat je showroomkeukens vaak zelf kunt ophalen, wat natuurlijk een stuk goedkoper is dan het laten bezorgen ervan.

Wees selectief bij het uitkiezen van apparatuur

Een nieuwe keuken is naadloos verbonden aan de apparatuur. Ga na welke apparaten jij daadwerkelijk nodig hebt en kies in plaats van een scala aan apparatuur, voor een selectief aantal apparaten die je echt gebruikt. Denk aan een enkele oven, in plaats van twee ovens en een magnetron. Of kies voor apparatuur met een dubbele functie, zoals een koelkast met vriesvak of een combi-magnetron.

Monteer de keuken zelf

De montage van een keuken is een hele klus, maar het is tevens een kans om flink te besparen op de aanschafprijs. Als je een beetje handig bent en je de tijd neemt om de keuken zelf te installeren, is dit een mooie manier om het geld dat je overhoudt te kunnen stoppen in de keuken zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen