Tafels voor iedere woonstijl: van modern tot chic

De tafel bepaalt voor een groot deel het aanzicht van de keuken, woonkamer of de eetkamer. Daarom is het meer dan logisch dat je graag uitgebreid onderzoek doet naar alle mogelijke stijlen die er zijn. En als je kiest voor een tafel uit de collectie van een woonspecialist, kun je er altijd zeker van zijn dat er een enorm breed aanbod is om uit te kiezen. In deze blog geven we je alvast een paar handige tips die je in overweging kunt nemen tijdens het kopen van een nieuwe tafel voor je eigen woning.

Wat voor soort woonstijl laat je het liefste bij jou in huis terugkomen?

Met jouw interieur kun je erg goed je persoonlijkheid en je eigen smaak uiten. Niet zo gek dus dat er tal van stijlen zijn in een meubelwinkel. En dit uit zich ook erg goed in de vorm van de tafel. Kies bijvoorbeeld voor een ovale eettafel voor een interieur in een Wabi Sabi of een Japandi stijl. En ga je maar al te graag voor een stoer of een industrieel interieur? Dan is de combinatie van een donker rechthoekig blad en stalen poten de ideale keuze. 

Meet de beschikbare ruimte in huis goed op

Of je nu gaat voor een eettafel of bijvoorbeeld voor een salontafel rond. Zodra je druk in de weer bent met het shoppen, is het wel een fijne gedachte dat het ontwerp perfect tot zijn recht komt bij jou in huis, Zorg er daarom altijd voor dat je van tevoren de maten bij jou in huis goed op hebt gemeten. Hierdoor heb je genoeg ruimte om te lopen rondom de tafel of om de beste woonaccessoires uit te zoeken. Hierdoor kun je die ene waanzinnige nieuwe tafel perfect stylen. 

Investeer altijd in een tafel van hoge kwaliteit 

Eén ding is zeker. Op het moment dat je een nieuwe tafel gaat kopen, is het slim om op zoek te gaan naar een model van hoge kwaliteit. En dit is makkelijk te herkennen aan het materiaal dat voor het ontwerp is gebruikt en hoe de afwerking van de tafel is. Probeer dus nooit te besparen en te kiezen voor een wat goedkoper model. Luxe materialen zoals marmer, eikenhout of mangohout verdienen zich dubbel en dwars terug in de loop van de tijd. Hoe zie jij de tafel van je dromen op dit moment voor je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen