Je woonkamer inrichten: 3 tips 

Je woonkamer inrichten: 3 tips 

Een woonkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. De naam zegt het eigenlijk al, het is de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt. De kamer waar je het meest ‘woont’. Om die reden is de inrichting van je woonkamer een belangrijk punt om de sfeer in je woning te bepalen. De woonkamer is gemiddeld genomen de ruimte in een huis die het vaakst opnieuw wordt ingericht. Logisch, want je wil dat het perfect is voor jou en je gezin. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw woonkamer goed in te richten!

1. Wat wil je kunnen doen in jouw woonkamer?

Om tot jouw ideale inrichting te komen is het belangrijk dat je helder hebt voor jezelf wat je allemaal wil kunnen doen in je woonkamer en welke meubels je daarvoor nodig hebt. Wil je jouw woonkamer alleen gebruiken voor ontspanning, of wil je er ook kunnen werken? Wil je ook dineren in de woonkamer, of doe je dat in de keuken of in een aparte eetkamer? Heb je kinderen en wil je een deel van de woonkamer voor hen inrichten, bijvoorbeeld met speelgoed of een speelmat? Vervolgens kun je gaan kijken wat je allemaal nodig hebt voor iedere functie die je belangrijk vindt. Denk aan dingen zoals meubels, opbergruimte en bepaalde soorten verlichting. 

2. Hoe deel jij jouw woonkamer in? 

Naast de meubels en andere voorwerpen die je nodig hebt, is het goed om na te denken over hoe jij jouw woonkamer in wil gaan delen. Vooral de zithoek is voor veel gezinnen een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Denk dus goed na wat de beste plek is hiervoor en hoeveel ruimte je nodig hebt. Sommige gezinnen hebben grote hoekbanken en hebben dus veel ruimte nodig voor hun zithoek, maar het kan ook zijn dat je liever een wat kleiner, knus hoekje creëert. Daarnaast kun je bedenken of je vanuit je zithoek naar buiten wil kunnen kijken of juist niet. 

3. Welke verlichting is geschikt voor de woonkamer? 

Verlichting is erg bepalend voor de sfeer in een ruimte. In de woonkamer is sfeerverlichting vaak de beste keuze, behalve als je ook wil werken in de woonkamer. Dan is het verstandig om een combinatie te maken van functionele verlichting en sfeerverlichting. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen tussen hanglampen, vloerlampen, spots of wandlampen. Het voordeel van spots is dat je ze kunt verwerken in het plafond en dat ze vaak dimbaar zijn. Kies voor lampen die passen bij de stijl van jouw inrichting. Heb je een modern interieur? Dan zijn hanglampen van glas, beton of metaal een ideale aanvulling. Voor een bohemian gevoel kies je juist eerder voor rotan of bamboe. Er is keuze genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen