5 originele cadeaus voor een housewarming

5 originele cadeaus voor een housewarming

Als iemand die je kent onlangs is verhuisd of zijn eerste huis heeft gekocht, is de kans groot dat je binnenkort een uitnodiging voor een housewarming ontvangt. Hoewel een feestje altijd leuk is, kan het soms lastig zijn om een geschenk uit te zoeken voor iemand anders, zeker als jullie smaken verschillen.  Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie vaas voor op de salontafel, of moeten de nieuwe huiseigenaren volgens jou echt die speciale wijnglazen hebben? In dit artikel geven we een overzicht van leuke cadeaus voor een housewarming.

Een plant

Een plant als cadeau voor een housewarming is een geweldige keuze. Het brengt niet alleen kleur in huis, maar ook een gevoel van verzorging en verantwoordelijkheid. Er zijn veel verschillende soorten planten beschikbaar en of het nu een grote boom of een kleine cactus is, een plant is altijd een welkome toevoeging aan het huis. Het is een cadeau waar de ontvanger met een beetje geluk jaren plezier van zal hebben. Bovendien heeft een plant een positief effect op de lucht in huis en ook voor de ontvangers zelf is het verzorgen vaak een erg leuke hobby.

Een cadeau per post

Je kan niet naar de housewarming komen, maar je wilt toch graag een cadeautje geven? Hoewel er allerlei redenen kunnen zijn waarom je niet in staat bent om fysiek aanwezig te zijn, betekent dit niet dat je helemaal geen cadeau kan (of hoeft te) geven. Er zijn verschillende manieren waarop je nog steeds iets leuks kunt doen voor je vriend of vriendin. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocolade bestellen en laten bezorgen? Kies de lekkerste smaak uit en laat het bezorgen op het juiste adres, zodat de gloednieuwe voorraadkast ook weer een beetje wordt aangevuld.

Een theemok

Als iemand gek is op thee, is een theemok een perfect geschenk. Er zijn veel verschillende soorten theemokken beschikbaar, zoals met opvallende teksten of een leuk plaatje. Als je echt iets speciaals wilt geven, kun je een mok zelf ontwerpen en laten bedrukken. Zo geef je een uniek exemplaar. Maak het cadeau compleet met een set van hun favoriete smaken, of zoek een aantal bijpassende mokken bij elkaar. Zo kunnen je vrienden elke dag kiezen uit een ander exemplaar!

Boeken

Een boek is een geweldig cadeau voor een housewarming, want je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Met zo’n groot aanbod is er voor elk wat wils. Of het nu gaat om een spannende roman, een informatief boek over het verbeteren van je huis, of een gids over de stad waar de nieuwe bewoners zich hebben gevestigd, een nieuw boek staat altijd mooi op de boekenplank. Je kunt ook overwegen om een boek te geven dat past bij de interesse of hobby van de ontvanger, denk bijvoorbeeld aan een mooie atlas. Waar je ook voor kiest, een boek is een waardevol cadeau.

Een kalender

Geef een opvallende kalender cadeau! Hoewel digitale kalenders steeds meer worden gebruikt, is een fysieke kalender nog steeds handig om verjaardagen en evenementen bij te houden. Er zijn kalenders verkrijgbaar in allerlei verschillende thema’s, dus ga op zoek naar iets origineels en unieks. Niks gevonden? Dan kun je ook altijd zelf een kalender samenstellen met jullie favoriete foto’s. Een leuk cadeau dat het huis van je vrienden net wat unieker maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen