Ken jij alle mogelijkheden die LED verlichting te bieden heeft?

Ken jij alle mogelijkheden die LED verlichting te bieden heeft?

LED verlichting wordt steeds populairder en vervangt langzaam maar zeker de traditionele gloeilampen en tl-buizen. De voordelen van LED verlichting zijn dan ook talrijk. Zo gaat een LED lamp veel langer mee dan een gloeilamp, verbruikt het veel minder energie en is het milieuvriendelijker. Daarnaast zijn LED lampen ook nog eens verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo zijn er LED lampen die warm licht geven, maar ook koud wit licht. Verder zijn er dimbare LED lampen en zelfs LED lampen die van kleur kunnen veranderen. Kortom, de mogelijkheden van LED verlichting zijn eindeloos. In dit artikel gaan we in op een aantal situaties waarin LED verlichting handig kan zijn. Wij laten aan de hand van enkele situatieschetsen zien hoe veelzijdig LED verlichting is. Wil jij je woning dus verduurzamen, dan kun je met LED verlichting heel veel kanten op.

Duurzame verlichting op je werkplek

Ben je aan het klussen op je werkplek of in de garage, dan kan een LED bouwlamp erg handig zijn. LED bouwlampen geven veel licht en verbruiken tegelijkertijd weinig energie. Daarnaast gaat een LED bouwlamp veel langer mee dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. Een ander voordeel van LED bouwlampen is dat ze vaak tegen een stootje kunnen en daardoor geschikt zijn voor ruwe omstandigheden. Dit maakt LED bouwlampen de ideale keuze voor bouwvakkers en klussers. Wat ook niet onbelangrijk is om te melden, is dat LED bouwlampen niet zo heet worden als ouderwetse bouwlampen met gloeilampen erin. Deze konden een kleine ruimte soms omtoveren tot een sauna, maar met LED verlichting hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Bekijk welke lamp voor jou het fijnst is om mee te klussen. 

LED verlichting in je tuin

Ook in je tuin kun je LED verlichting gebruiken. Het grote voordeel van LED buitenverlichting in de tuin is dat het weinig energie verbruikt en dus goed is voor het milieu. Let bij het kiezen van de juiste lamp wel op de waterdichtheid van de lamp. In de tuin kan het namelijk flink regenen en dan is het belangrijk dat de lamp hier tegen kan. Let daarom altijd op de IP-waarde van de lamp. Dit is een aanduiding voor de mate van waterdichtheid van de lamp. Zo is een IP44-waarde geschikt voor gebruik buiten. Mocht je twijfels hebben over welke lamp je het beste kunt kiezen, neem dan altijd even contact op met je leverancier. Die voorziet je graag van advies. 

Natuurlijk licht op kantoor

Op kantoor is het belangrijk om goed verlicht te zijn. Dit bevordert niet alleen de productiviteit, maar ook de gezondheid van de werknemers. LED panelen zijn hiervoor een goede keuze. LED panelen geven namelijk een helder en natuurlijk licht, waardoor de werknemers minder snel vermoeid raken en minder snel hoofdpijn krijgen. Bovendien zijn LED panelen energiezuinig en gaan ze lang mee. LED panelen zijn eenvoudig te installeren. Ze worden vaak als inbouwpanelen geleverd en kunnen gemakkelijk in een systeemplafond geplaatst worden. Bestel jouw panelen vandaag nog voor optimaal en natuurlijk licht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen