Zelfmaakidee: bloemdecoratie van papier

Bloemendecoratie maken

Ben je op zoek naar een leuke bloemdecoratie die je zelf kunt maken? Lees hieronder de instructies voor deze prachtige bol!

Benodigdheden bloemdecoratieBloemdecoratie maken

Leg het volgende klaar:

  • Piepschuimbal – 10 cm doorsnede
  • Twee stevige & glanzende A4-vellen, bij voorkeur scrapbook papier
  • Parelspelden – ca. 100 stuks in een kleur die goed past bij het papier
  • Pons in de vorm van een bloemblaadje (in het geval van de foto is de Hydrangea bloempons van Martha Stewart gebruikt)

BloemdecoratieZo maak je deze bloemdecoratie

Het is ècht gemakkelijker dan je denkt!

  1. Druk ca. 200 bloemblaadjes met de pons uit het papier.
  2. Vouw alle bloemblaadjes in een soort kommetje, zodat de uiteinden licht omhoog staan.
  3. Leg twee bloemblaadjes gekruist over elkaar, zodat het eruit ziet als een volle bloem. Prik er een parelspeld doorheen.
  4. Prik alle spelden met bloemblaadjes in de piepschuimbal. Zorg dat alles elkaar goed overlapt/aansluit, zodat er geen piepschuim meer zichtbaar is. Klaar!

Aanvullende tips

Wanneer je deze bol neerlegt in een schaal o.i.d., is het beter om de onderste rij bloemblaadjes niet erin te prikken. Zo blijft de bol stabieler liggen. Vul de schaal aan met mooie kaarsen, linten en andere accessoires.

Hang je de bol liever op? Bind dan van tevoren een bijpassend (satijnen) lint om het piepschuim voordat je de spelden erin prikt. Leg er een strik in en hang het op. Voor een mooi evenwicht: maak er twee!

Denk niet alleen aan de kleur roze, maar ook andere pasteltinten zijn prachtig: groen, blauw, ivoor, etc. Parelspelden kan je vervangen door spelen met hartjes, sterretjes, etc. En natuurlijk kan je ook een kleinere of juist grotere piepschuimbol gebruiken. Genoeg variaties dus!

Dit artikel is gebaseerd op de tutorial van Pizzazzerie en getipt door Lieke. Wil je andere lezers laten weten wat je ervan vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Of heb je aanvullende tips? Deel het met ons via onderstaand reactieformulier. Bedankt! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen