Wat zijn de voordelen van een stapelbed?

Wat zijn de voordelen van een stapelbed?
Inhoudsopgave Hide
  1. Praktisch 
  2. Gezond
  3. Stoer

Over het algemeen zullen volwassen niet graag in een stapelbed slapen, maar voor kinderen is dit heel anders. Stiekem is dit zelfs dé droom van elk kind! Mogelijk hebben ze ooit al een keer een week doorgebracht op een stapelbed in een vakantiehuisje, maar je kids zullen het zeer waarschijnlijk ook in hun thuis willen hebben. In principe is dit ook best logisch, een stapelbed heeft namelijk allerlei voordelen. In dit artikel vind je hier de beste voorbeelden van!  

Praktisch 

Een stapelbed heeft diverse pluspunten, maar het grootste voordeel is toch echt wel hoe praktisch het wel niet is. Dit is al helemaal het geval als je twee kinderen hebt maar één slaapkamer, ze kunnen dan dus samen op het stapelbed in hun slaapvertrek slapen. Daarnaast kan een stapelbed ook handig zijn als je een kind hebt dat regelmatig een vriendje of vriendinnetje uitnodigt voor een logeerfeestje. In de kamer van je zoon of dochter zouden zelfs meerdere vrienden kunnen slapen als je ervoor hebt gekozen om een stapelbed 3 personen aan te schaffen. Een logeerfeestje zal op deze manier geen enkele probleem vormen! 

Gezond

Je kinderen op één kamer laten slapen is iets wat je als ouder liever niet doet. Je bent er mogelijk bang voor dat ze elkaar alsmaar wakker maken of juist continu ruziën. Toch kan samen slapen juist erg gezond zijn, het wordt niet voor niets al sinds mensheugenis gedaan. Het is juist uniek dat mensen in aparte ruimtes slapen. Kinderen samen laten slapen kan er onder meer voor zorgen dat ze minder bang zijn in het donker, terwijl het ook nog eens voordelig is voor de band tussen je kids. Kinderen die samen slapen, slapen bovendien vaak ook dieper, zo blijkt uit diverse onderzoeken. 

Stoer

Inmiddels weet je dus dat ouders zeker profiteren van een stapelbed, wat met name te maken heeft met hoe praktisch zo’n bed is. Daarnaast is een stapelbed natuurlijk ook prettig voor de kids! Veel kinderen vinden het namelijk helemaal fantastisch om te mogen slapen in zo’n stoer bed, wat al helemaal het geval is als ze bovenin mogen slapen. Dit moet je van tevoren wel goed bespreken met je kids zodat ze geen ruzie krijgen over wie waar slaapt. Willen ze graag beide in het bovenste bed tukken? Maak dan een afspraak waarin je kinderen elke week ruilen van bed, zo krijgen ze beide hun zin. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WonenWonen